Counselling & Coaching

Voor wie is het, wat is het en hoe werkt het? 
 
Iedereen kan op het punt komen dat 'het' even niet meer loopt. Met de werkzin van Connect Counselling en Coaching gesproken; de verbinding is er niet meer. Van een praktisch probleem tot meer diepgaande problematiek... De een wil vooral vérder komen, de ander is gewoonweg vastgelopen.

 

Coaching en Counselling kan je helpen meer inzicht in jezelf (je gedrag, je gevoel en je denken) te krijgen. Vandaaruit kun je een nieuwe weg inslaan. Door de begeleiding krijg je weer grip op jezelf. Dit kan heel bevrijdend werken!! 

 

Coaching is een laagdrempelige vorm van gesprekstherapie, met name gericht op zaken in het hier en nu. Met de coach kijk je naar de vraag waar je mee zit. Waar wil je mee aan de slag, waar wil je naar toe en wat heb je daarvoor nodig.
Deze oplossingsgerichte vorm van begeleiden focust zich met name op dat wel aanwezig is. Het is minder gericht op het verleden en zoekt naar competenties en mogelijkheden die (al is het in de kiem) aanwezig zijn. 

 

Counselling is een meer diepgaande vorm van gesprekstherapie waarvoor geen verwijzing nodig is van de huisarts. Ook zijn er geen lange wachtlijsten. Met de counsellor ga je kijken naar de situatie waar je niet gelukkig mee bent. De counsellor helpt je zorgvuldig te onderzoeken hoe je probleem is ontstaan en welke gebieden in je leven erdoor beinvloed worden. Belangrijk is ook dat je gaat nadenken over hoe je het graag zou willen zien. Samen met de counsellor kijk je naar de mogelijkheden om dat te bereiken.
 

 

Contact…
Is je interesse gewekt; neemt contact op voor een vrijblijvende afspraak. We kijken dan samen wat een passende vorm van hulpverlening is en of ik die jou/jullie kan bieden. Zo ja, dan maken we verdere afspraken. Ligt het buiten mijn vakgebied dan verwijs ik desgewenst door.